Algemene tandheelkunde – De Tandarts Boxtel – Boxtel

Algemene tandheelkunde

Algemene tandheelkunde

Alle medewerkers van onze tandartspraktijk in Boxtel zijn goed opgeleid,  zeer deskundig en blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door het volgen van na- en bijscholingscursussen.

Wij werken in een moderne praktijk en maken gebruik van de beste materialen. Ons techniek werk (kronen, bruggen en protheses) wordt verzorgd door een top kwaliteit Nederlands tandtechnisch laboratorium en u krijgt dus geen Chinese of Thaise kronen zonder dat u het weet.

Grotere behandelplannen worden op papier gezet en met u besproken. Als u instemt met het behandelplan, tekent u dit voor akkoord. Voor meer informatie over de behandelingen van onze tandarts verwijzen wij u door naar Ivorenkruis-pagina’s welke automatisch openen in een nieuw venster.

Algemene tandheelkunde

  • Fluoridebehandeling: de natuurlijk stof fluoride helpt uw tanden en kiezen te beschermen tegen gaatjes. Wanneer u al beginnende gaatjes heeft, remt fluoridebehandeling het tandbederf. Meer over Fluoride.
  • Sealen: de tandarts kan putjes en groeven in uw tanden of kiezen afvlakken door deze te vullen met een kunstharscement. Hiermee wordt voorkomen dat er etensresten achterblijven en er gaatjes ontstaan. Meer over het sealen.
  • Wortelkanaalbehandelingen: het pulpa in de wortelpunt van uw kies kan ontstoken raken, met veel pijn tot gevolg. De tandarts kan uw kies openmaken en uw zenuw en het ontstoken pulpa verwijderen om de pijnprikkels te verhelpen. Meer over wortelkanaalbehandelingen.

Cosmetische tandheelkunde

  • Facings: heeft u een ongewenst spleetje tussen uw tanden, verkleurde tanden of beschadigde tanden? Met facings op uw voortanden sluiten uw tanden weer netjes op elkaar aan en is eventuele slijtage/verkleuring niet meer zichtbaar. Meer over facings.
  • Implantaten: wanneer er tanden of kiezen in uw mond ontbreken, is het soms nodig om kunstwortels in het kaakbot te plaatsen. Deze titanium implantaten bieden een stabiele basis voor een kroon, brug of klikgebit. Meer over implantaten.
  • Kronen en bruggen: wanneer een tand versleten of beschadigd is, kan de tandarts de buitenste laag van de tand of kies afslijpen en vervangen met een kroon (kunsttand of kunstkies). Meer over kronen en bruggen.
  • Tanden bleken: wilt u wittere tanden? Kies voor een veilige bleekmethode en laat uw tandarts het proces begeleiden.

Protheses

  • Plaat- of frame prothese: wanneer enkele tanden of kiezen ontbreken en een brug geen oplossing kan bieden, is een plaat- of frameprothese de ideale oplossing. De frameprothese wordt hierbij verankerd in uw gebit en steunt op de overgebleven tanden, een frameprothese steunt op het tandvlees. Meer over de plaat- en frame prothese
  • Kunstgebit of klikgebit: mist u enkele tanden, heeft u problemen met eten of bent u ontevreden over de uitstraling van uw gebit? Een kunstgebit kan in zo’n geval de ideale oplossing zijn. Met een klikgebit hoeft u ook niet bang te zijn voor het uitvallen van uw prothese. Deze klikt u vast op implantaten. Meer over het kunstgebit
  • Overkappingsprothese: een overkappingsprothese wordt op bestaande tandwortels geplaatst. Hierbij wordt voor een stabiele basis vaak gebruik gemaakt van de wortels van hoektanden. Met een overkappingsprothese slinkt het kaakbot minder snel, dit komt doordat niet alle tandwortels worden getrokken. Meer over de overkappingsprothese.